ترکیه نیز مانند سایر کشور های مهاجر پذیر راه های زیادی را پیش روی افراد قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به این کشور مهاجرت کرده و با دنبال کردن اهدافشان در این کشور به برنامه ریزی بلند مدت برای زندگیشان یپردازند، دراین مقاله به روش های مهاجرت به ترکیه می پردازیم و انواع آن را با هم بررسی می کنیم.
1-مهاجرت به ترکیه از طریق کار
دارندگان پاسپورت معمولی برای ورود به ترکیه نیاز به ویزای کار دارند. برای سفر با هدف استخدام، ویزا با برچسب و تگ ورودی تا 90 روز توسط وزارت کار در ترکیه مورد تایید است و توسط سفارت یا نمایندگی های کنسولگری ترکیه در خارج از کشور ارائه می شود
زمان پروسه ویزای کاری 30 روز است. از 52 میلیون بازدید سالانه ویزای توریستی، تنها 80000 خارجی از طریق ویزای کاری وارد ترکیه می شوند.
به عنوان مثال، فرد خارجی برای یافتن شغل در ترکیه و دعوت به کار، باید به همراه اسپانسر شرکت ترکیه ای برای ورود به ترکیه و شروع به کار اقدام کند.
برای اطلاع از بهترین مشاغل ترکیه میتوانید به این مقاله مراجعه نمایید.
2-مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
سیستم آموزشی ترکیه شامل پنج بخش اصلی است. اول آموزش ابتدایی است که رایگان و الزامی است، از شش سالگی شروع می شود و پنج سال طول می کشد، همچنین یک مدرسه در قالب روستایی وجود دارد که در زمینه فعالیت های کشاورزی و صنایع دستی آموزش می دهد.
سپس تحصیلات متوسطه که نیمی از دانش آموزان هر کدام سه سال در دبیرستان ادامه می دهند.
همچنین تعداد زیادی آموزشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد که ممکن است افراد پس از اتمام دوره راهنمایی وارد آنها شوند.
علاوه بر این بیش از 1200 موسسه آموزش عالی و بیش از 60 دانشگاه وجود دارد و یکی از بزرگترین و معروف ترین دانشگاه های این کشور عبارتند از دانشگاه فنی خاورمیانه در آنکارا، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه هاجت تپه در آنکارا، در نتیجه تحصیل از طریق تحصیل نیز گزینه مناسبی برای افراد به شمار می رود.
برای اطلاع از شرایط و مدارک و هزینه های تحصیل در ترکیه ، مقاله ای برای شما به صورت جامع تهیه شده است
3-مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
اگر با یک شهروند ترکیه ای ازدواج کنید، می توانید ویزا و اقامت شهروندی ترکیه را در عرض 3 سال پس از ازدواج در داخل یا خارج از ترکیه به دست آورید.
این موضوع قابل تمدید است و به شما اجازه می دهد در ترکیه کار و زندگی کنید، همچنین پس از 3 سال می توانید تابعیت ترکیه را نیز دریافت کنید.
4-اخذ تابعیت از طریق تولد
یکی درگر از روش های مهاجرت به ترکیه نیز از طریق تولد می باشد. طبق قانون شهروندی ترکیه که در سال 2009 تصویب شد، شخص می تواند از طریق تولد تابعیت خود را در این کشور دست آورد. این قانون در مورد تابعیت حاصل از تولد موارد زیر را بیان می کند:
- کودکی که در ترکیه متولد شده است، اما از طریق مادر یا پدر خارجی خود تابعیت هیچ کشوری را به دست نیاورده باشد، از لحظه تولد شهروند ترکیه است.
- کودکی که در ترکیه پیدا می شود در ترکیه متولد شده است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
در مورد تابعیت حاصل از نسب، قانون موارد زیر را بیان می کند:
- فرزندی که از مادری ترک یا از طریق پدر ترک در چارچوب ازدواج در ترکیه یا خارج از کشور متولد شود، شهروند ترکیه است.
- فرزندی که از مادری ترک و از طریق پدری بیگانه خارج از ازدواج به دنیا می آید، شهروند ترکیه است.
- فرزندی که از پدر ترک و از مادری بیگانه خارج از ازدواج به دنیا می آید، در صورتی تابعیت ترکیه را کسب می کند که اصول و رویه های تضمین کننده تثبیت تبار رعایت شود. (همان، ماده 7)
گزارشهای وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد اقدامات حقوق بشر در سال 2012 تأیید میکند که تابعیت از طریق والدین منتقل میشود، نه از طریق تولد در خاک ترکیه.
فقط کافیست یکی از والدین شهروند ترکیه باشد اما اگر کودکی در ترکیه متولد شود و به دلیل وضعیت والدینش واجد شرایط اخذ تابعیت هیچ کشوری از سوی والدینش نباشد، به کودک تابعیت ترکیه اعطا می شود.
5-مهاجرت به ترکیه بدون پاسپورت
ترکیه نیز مانند سایر کشور ها، افراد بدون پاسپورت را با شرایط پناهندگی مختص به خود می پذیرد و افراد با شرایط خاص می توانند از این طریق اقدام به مهاجرت به این کشور کنند.
از طرفی مهاجرت به ترکیه با پاسپورت برای تمامی مسافرانی که به ترکیه سفر می کنند، صرف نظر از کشور صادر کننده گذرنامه، امکان پذیر است.
با این حال، لازم است گذرنامه حداقل 150 روز از تاریخ ورود شما به ترکیه معتبر باشد.
آیا پاسپورت 150 روز پس از ورود منقضی می شود؟ پس باید برای پاسپورت جدید در کشور خود درخواست دهید.
توجه داشته باشید که باید منتظر بمانید تا پاسپورت جدید خود را دریافت کنید تا بتوانید برای ویزای ترکیه اقدام کنید زیرا برای پر کردن فرم به شماره گذرنامه در گذرنامه جدید نیاز دارید.
6-مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
ترکیه همچنان میزبان بیشترین تعداد پناهجویان در سراسر جهان است، زیرا تعداد افرادی که به اجبار در سراسر جهان به دلیل درگیری، خشونت و آزار و اذیت آواره شده اند به رکورد بی سابقه ای رسیده است.
ترکیه در حال حاضر میزبان حدود 3.6 میلیون پناهجوی سوری ثبت شده به همراه نزدیک به 320000 نفر از ملیت های دیگر است.
جمهوری ترکیه یکی از طرفین کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ است و محدودیت جغرافیایی کنوانسیون ۱۹۵۱ را حفظ میکند، بنابراین اسکان مجدد در کشور ثالث را به عنوان ترجیح دادهشدهترین راهحل بادوام برای پناهندگانی که به دلیل حوادث خارج از اروپا آمدهاند، حفظ میکند.
ترکیه اصلاحات قانونی و نهادی را برای ایجاد یک سیستم ملی پناهندگی موثر در انطباق با استانداردهای بین المللی انجام داده است.
در آوریل 2013، اولین قانون پناهندگی ترکیه، قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی، توسط پارلمان تصویب شد و در 11 آوریل 2014 لازم الاجرا شد. این قانون ارکان اصلی سیستم ملی پناهندگی ترکیه را تعیین می کند و اداره کل را تشکیل می دهد.
ترکیه همچنین مقررات حفاظت موقت را در 22 اکتبر 2014 تصویب کرد که حقوق و تعهدات را همراه با رویه هایی برای افرادی که در ترکیه از حمایت موقت برخوردار می شوند، تعیین می کند.
شما همچنین میتوانین از طریق خرید ملک در ترکیه اقامت این کشور را دریافت نمایید.
جهت دریافت مشاوره رایگان از شرکت مهندسان ساختمانی و املاک سهند با شماره های زیر تماس بگیرید.
شرایط مهاجرت به ترکیه
پس از فهمیدن روش های مهاجرت به ترکیه نوبت به بررسی شرایط لازم برای این امر می رسد. بالطبع کشور ترکیه نیز مانند سایر کشور ها افراد را به واسطه کار، تحصیل و یا سرمایه گذاری جذب کرده و اقامت آن ها امکان پذیر می کند، از مهمترین نیاز های این امر نیز داشتن ویزای مربوطه است.
سامانه درخواست الکترونیکی ویزا (E-Visa) در 17 آوریل 2013 توسط وزارت امور خارجه جمهوری ترکیه راه اندازی شد.
این سیستم به بازدیدکنندگانی که به ترکیه سفر میکنند این امکان را میدهد تا به راحتی ویزای الکترونیکی خود را به صورت آنلاین (www.evisa.gov.tr) در مدت تقریباً سه دقیقه دریافت کنند.
دریافت ویزای الکترونیکی 7/24 در همه جا با اتصال به اینترنت امکان پذیر است. متقاضیان این ویزا می توانند پس از تکمیل اطلاعات لازم در مورد هویت، پاسپورت و تاریخ سفر و پرداخت هزینه ویزا به صورت آنلاین ویزای خود را دریافت کنند.
نکته مهم و قابل توجه این است که ویزای الکترونیکی تنها زمانی معتبر است که هدف از سفر گردشگری یا تجارت باشد.
برای مقاصد دیگر، مانند کار و تحصیل، ویزا توسط سفارت ها یا کنسولگری های ترکیه صادر می شود.
اصطلاح «گذرنامه های رسمی» نیز در این نوع از ویزا شامل گذرنامه های دیپلماتیک، خدماتی، ویژه و رسمی می شود.
نکته مهم بعدی این که اتباع خارجی باید پاسپورت یا مدارک سفر خود را در هنگام ورود و خروج از ترکیه به مقامات رسمی تحویل دهند
بررسی اسناد در منطقه گذرگاه های مرزی نیز می تواند در وسایل نقلیه و در مسیر تردد آن ها نیز انجام شود.
نکته بعدی این که اتباع خارجی که از مناطق ترانزیتی در فرودگاه ها استفاده می کنند ممکن است توسط مراجع ذیصلاح مورد بررسی اسناد قرار گیرند
در هنگام ورود به ترکیه بررسی هایی انجام می شود تا مشخص شود که آیا فرد خارجی مشمول ماده 7 می باشد یا خیر.
این بررسی حداکثر به مدت چهار ساعت طول خواهد کشید.
در این مدت فرد خارجی می تواند هر زمان که بخواهد به کشور خود بازگردد و یا منتظر تکمیل مراحل مربوط به پذیرش در کشور بدون محدود شدن به مدت چهار ساعت باشد.
هزینه مهاجرت به ترکیه
واحد پول ترکیه برای افراد زیر 18 سال 40 دلار و برای افراد بالای 18 سال 80 دلار است. قیمت دلار نیز بر اساس نرخ روز راندو محاسبه شده و در فرم راندو درج می شود. این مبلغ را می توانید در ادارات مالیاتی این کشور پرداخت کنید.
هزینه صدور کارت کیملیک نیز در سال 2020 110 لیر می باشد.این هزینه اغلب با همان مقدار پول در اداره مالیات پرداخت می شود.
بسته به زمانی که به شما پیامک داده شده است، به اداره مهاجرت می روید و در ابتدای ورود به شما یک فایل می دهند.
به واسطه پیامک فایلی برای شما ایجاد می شود و به اتاق و کارشناس مربوطه معرفی می شوید. پس از بررسی مدارک کارشناس رسیدی مبنی بر اینکه برای کیملیک اقدام کرده اید به شما می دهد و حداکثر تا 90 روز پس از این تاریخ کارت مربوطه به دست شما می رسد.
سخن پایانی
در نهایت این که از روش های مهاجرت به ترکیه کدام به سیستم شما نزدیک تر است، چیزی است که خودتان می توانید تشخیص دهید، مسیر های متفاوتی در این راه وجود دارد که کافیست با کمی اطلاعات کامل وارد آن شده تا آینده زندگیتان را به بهترین شکل ممکن بسازید.